Grab some McNab

Welcome back to another project diary from Black Jack. This project was about as ideal a start we could hope for. The house is located right off a main road in Welland. It had lots of street parking for our work vehicles and as you’ll see in the video and the before and after pictures, It was a near empty, nigh untouched basement and to sweeten the deal even more it already has it own separate entrance. So basically the place was an investors dream.

The super clean start to things was a vast leg up for the renovation. Since there was no initial heavy cleanup phase we were able to get right to work and the only true hiccups throughout the process of this reno involved scheduling and some slight delays on inspections. Something to note with reno in Welland is that they are still new to the idea of investors working in the area so while permits and inspection go quickly now, but they can also get bogged down easily and this could change over time as more people invest in the area.

Logistics aside, the unit went smoothly and came out beautifully. You enter down the stairs immediately into the large living space which opens up in to the kitchen. And in typical fashion the bathroom and bedrooms are situated in the back part of the unit. We also put the stackable laundry just off of the kitchen which is good news for future tenants since that will give them lots of room to work.

Now The basement unit wasn’t all we did to this house, we actaully did quite a bit of work on the upper unit. Now as you can see in the pictures the upper unit was already in pretty good shape but some key elements needed a compete overhaul. The two true staple rooms of any house, the kitchen and the bathroom were completely redone by us from the studs up. The living room and bedrooms just need a bit of a facelift so that’s what they got. New paint and trim but we left the hardwood floor as it was in great shape and did a great job of brightening things up. Also, as per usual we separated the electrical of the two units and in the process added some extra lighting where we could. That living room bay window is nice but doesn’t do you many favours in the winter, so a couple rows of pot lights were just what the doctor ordered.

In short conclusion, this job was the kind of job we like doing, a house with great bones and was ready to work on before a single boot hit the property. the end result was two beautiful units and a satisfied repeat client.


No Replies to "Grab some McNab"


    Got something to say?

    Some html is OK